Sunday, August 1, 2010

Prostitusjon i Krakow

I gamle dager sa man i Albania, under kommunismen, at her foregår ikke kriminalitet, for det er forbudt. Mulig dette var en fleipete kommentar, som nordmenn som hørte det tok bokstavelig, det er sannsynlig, men uansett, skal man betrakte prostitusjon i Krakow, må man bruke dette konseptet. Nei, det fins ikke.
Å forskjønne sitt land er meget vanlig, og ikke minst sin familie og vennekrets, nei, her fins det ikke problemer nei, god dag!
Nei, man vet, komme på selskap til venner og de står smilende og mottar i døra, etter å ha krangla så fillene fyker i tre døgn kontinuerlig. Uff.
Bildet av Krakow som en pen og skikkelig og kultivert og interessant by er noe å selge turister verden over, Krakow under jorda er jo noe annet, som overalt, i Oslo har man ikke klart å skjule Plata.
Krakow er jo slik at det er stor underjordisk brønn under, konkret, puber 2 og tre etasjer under gatens overflate i hele sentrum.
Av og til kommer dragene og øglene opp. Som gjøglere, gatemusikanter og alle mulige andre folk som ikke uten videre ses, Krakow som partyby, der turister lokkes ned under jorda for en billig penge.
Åpenlys prostitusjon fins her ikke. Heller ikke narkomani.
Det kan synes som om til og med slikt er kultivert her. Og det er det.
Man har sett prostituerte her, og narkomane, men de har stil.
De som ikke har stil, er tiggere, klassiske gamle alkiser.

No comments: