Thursday, February 24, 2011

Hvorfor den polske katolske kirke er så ekstrem

.



Hm, det noe her som bør tas opp, beskrives, jeg kjenner virkelig ikke alle katolske land i verden, men uansett, den katolske kirke i Polen er rævva. Å gå inn på tilfeller av pedofili i denne kirka er ikke greia, virkelig ikke, man må gå langt dypere til verks.
Nei, ta dette med abort, ta dette med skilsmisse, ta en del andre sære greier i Polen som at en sekt nå ha oppstått her som mener Jesus er konge i Polen, slikt skjer ikke uten grunn.
En ting er kirkens tilknytning til det nasjonale her, men årsaken er ennå verre.
Jeg vil si at den katolske kirke bare bruker det nasjonale her for å få makt, skaffe folk, til sin hær.
Og de er inne i det ene store politiske partiet her, PiS, der de infiltrerer over en lav sko, for egen vinnings skyld.
Poenget er krig. De vil vinne verden, for kirken, de er teokratiske, og de er kristne fundamentalister på sitt verste, gjenoppstått nå, der muslimsk fundamentalisme har hevd i den arabiske verden og slikt, dette er dommedag.
Hm, jeg ser stadig vekk folk på trikken som korser seg når vi kjører forbi kirker, spesielt kirka der den hellige Jadwiga fra 1400 har sitt minne, fotspor i leverposteien, jeg ser denne elefanten, mastodonten, denne dronning Jadwiga som gifta seg for Polens skyld mot egen følelse og ble kanoninert av pave Johannes Paul i sin regjeringstid inntil 2005, da han døde. Polsk.
Videre, dette er en deklassert kirke som mister fotfeste i den moderne verden, som hadde en viss hevd under kommunismen, en åndelig sfære som kommunismen mangla, for de var vitenskapelige ateister.
Da går de til ytterligheter, viser sitt sanne middelalderske jeg.

No comments: