Sunday, September 26, 2010

Søndag



Klokka 10, kirketid hele dagen, niedziela, søndag som julaften i Polen, fett som faen. Fotball i går, fortsatt noen hooligans rekende rundt i gatene, kirkefolket kikker forskremt. Jeg selv da, mellom himmel og helvete, ser en byvakt, som ser skummelt på meg, sikkert kriminell, altså han, skal finne noen å ta slik at sjefen blir blid, jeg har langt hår. Ikke bra.
Interessant, og jeg ser folket til kirka på trikken biter tenna sammen, skikkelig skjærer tenner, for nå skal de renses! For sine synder.
Nå er de på den verste tida på døgnet, for renselsen i absolusjonen, nattverden, det rene helvetet spankulerer til kirke nå ja.
De vet at de må være ærlige overfor Gud, for han ser alt, de river hjernen sin for å finne synder å bekjenne og det er jo kirka som har peiling på hva Gud vil, det vet alle, og kirkens utlegning av skriften den dag i dag at det er syv dødsynder ja, hvor overmot er den største, tro for godt om seg selv, hybris, superbia, grådighet er en annen, og gjerrighet, man ser alltid en tigger utenfor kirka ja, og han får, en krøpling.
Syndsforlatelse, avlat på søndag, det er vel greit, gi til en trengende.
Stemning.

No comments: