Wednesday, September 17, 2008

Inside information

Hvor mye kan man oppfatte på kafé? Hva kan man bruke? Av snakk folk imellom? Masse. Intuitivt snakker polakkene ikke om noe som helst som har med virkeligheten på pub for tiden, derfor oppfatter jeg ikke språk, men jeg lærer om gemytt og tenkning og filosofi for en videre fremtid, de snakker om genseren for vinteren, om skoene de så i butikken i stad og om hvor trikkene går for øyeblikket, videre om dette med at mange polakker er i utlandet.
Ekkelt, de bare konstaterer, de snakker aldri om at noe er mulig å gjøre noe med, dette er virkelig ikke et handlende folk.
Møter de noe kjipt er det bare valget mellom å kjempe og å flykte, to likeverdige handlemåter sånn sett fight or flight reaction, grunnet angst.
Stratergi for å gjøre noe med virkeligheten, litt og litt, forandre verden, nei, dette har polakker ikke noe greie på, de har ikke peiling, dette er noe de ikke vet at eksisterer, muligheten for forandring i verden, de er bare beskyttet og konsolidert nå, under EUs skjerm, men videre vil de ikke gjøre noe med noe som helst i verden, bare mene masse greier, eventuelt gå til krig, men det er ikke rasjonell handling, det er det motsatte.

No comments: