Friday, September 26, 2008

Helhet

Det polske ordet for hel cały, hører jeg mye, dette er merkelig, dette er intuitivt, polakkene er opptatt av helhet, føler jeg, cały mieszkanie, cała toaleta. (Hele leiligheten, hele toalettet) Hele greia må funke, ellers friker polakker, hele landet, det firkanta, det kvadratiske, som bare består av polakker, videre er Polen mote, og polske piker pynter seg mer enn andre, mer enn norske, og dette er hyperfeminint.
Man skal være hele mennesker, hele kvinner, hele menn, kjønnsforskjellen er rimelig mye tydeligere her enn i Norge, nordmenn er i større grad mennesker enn mann og kvinne, kvinner er ikke så opptatt av klesdrakt, mye mer i Polen, som i Frankrike, jeg ser denne ultimate forskjellen.
Hel kvinne, hel mann, vi nordmenn maser ikke så mye med slikt, her har likestillingen gitt seg dette utslag, Norge, vi er folk, og vi kan snakke rolig melloim kjønn, mer enn mange andre i verden.
For polakker blir en samtale mellom kjønn alltid seksuell, så ikke i Norge, og dette friker polakker, der jeg slapper av på dette med kjønn, det betaler seg i lengden.

No comments: