Tuesday, June 17, 2008

North Fish 17.juni


De skulle ha kunnet samarbeide. Mogłaby. Wspołpracować. Svakt. Nå er ikke fotball all verden, men en analyse etter dette forsmedelige EM-tapet nå for Polen er at de ikke kan samarbeid. De kan jobbe under en sjef, polakker kan være sjefer, men de kan ikke samarbeide.
Uten hierarki blir polakker fullstendig forvirra.
Da det ikke var noen klar sjefsfigur på det polske fotballandslaget, fikk de ingenting til. En organisator.
Freden senker seg her på North Fish, den norske fiskerestauranten i Krakow, som er billig, bare for å ha sagt det, jeg spiser fiskfilet fra Trøndelagen, er det greit å leve.
Tradisjonelt har ikke polakker klart seg uten helter og helgener og paver, men nå må de dessverre det. Trist som faen.
Der er klart at sjefen før i tida tenkte for deg, og kirken og staten og paven, men det var før i tida.
Her på North Fish er det norsk, men det er det greit å ikke si til alle, respatex og greier, dette kunne vært Namsos, Norheimsund, hva du vil, Larvik, Stathelle, Bømlo, Lofoten, Reine, jeg trives her, men det er et eget univers i dette, et samarbeid Norge-Polen som blir til, på fisk.


Rekke
Her har de en rett som kalles «rekke», som er rekesalat, med bløte reker og grønnsaker, mer av typen kabaret, med gjennomsiktig bløt saus, nesten som vindressing, det blir kalt Rekke. Betyr det Røkke? Vi er i farta der en rett heter fisk filet, en annen Fjord Steak, og det er norsk og engelsk.
Det er kart over Trøndelagskyst på veggen her, Ytterøya, og en og annen blåsild ses.
Hummer og kanari, det er det som skjer for øyeblikket, der vi ser ut.

Miljøet, hva med det, det er godt, folk trives her, fisk roer ned, også nervene, det er noe der, turister og polakker om hverandre.

No comments: