Tuesday, February 10, 2009

Troll

Trollfjorden suger seg innover i Lofoten, en turistattraksjon, rette fjell opp på alle kanter, videre fins det troll i berget det blå, som sprekker når sola renner, etter myten, det er til å ta og føle på dette her, gamle griser sprekker ikke fullt så lett, er min erfaring.
Det suger i min mage, men jeg har ikke lyst på is, ikke noe i det hele tatt, spiser lite, det går helt greit, men ellers ser jeg troll på en pub, troll som sikler, på damene, alle, rett og slett, blir hemningsløs jo mer han drikker, kåt, som det heter på fint, og sparker seg fram etter den første og beste og vil spandere en dram, men blir avvist av moderne kvinner som bare rister på huet.
Nei, han sparker så øra flagrer og setter seg ned med en jente som sitter og leser en bok, hun smiler til han, men han bare maser så hun må vifte han vekk, eventuelt få ham kasta ut, dette trollet ser dermed ut som en olm okse, nå skal han virkelig ordne seg dame! Og det fort! Men han går på veggen og slår seg stygt, blir henta av legevakta og innlagt for natta med hjernerystelse, og brekker seg om morran, for han er skikkelig fyllesyk og hatt hjernerystelse, tablå!
Han tar seg til hodet, ser seg om, ser at noe har skjedd, han er ikke den samme, men dette trenger ikke å bli solskinnshistorie av den grunn, for bare han finner flaska, vil sikkert alt ordne seg, en gang fikk han blodstyrtning, men det hjalp ikke mer enn noen dager, så var han i gang igjen, men når sola renner har han alltid skikkelig fylleangst og det hjelper å lese en bok og gå på Blindern, for eksempel, studere et fag.
Nei, mange nordmenn er ukultiverte fjols på by'n, fortsatt, kan ikke slappe av, og man skjønner at her må noe gjøres, tas tak, på hvilken måte da, nei, man begynner å snakke om dette, rett og slett, om ubehøvlet opptreden, kjenner noen troll, må ligge lavt, videre er det slik å forstå ikke helt lett, for troll kan ha mange bra ting ved seg i edru tilstand, de er i en prosess, og kan være morsomme, til tusen.
Katten og musen, hundre tusen, man kan alliere seg med troll, de kan være gode i personlig samtale, en og en, man ser at de er politiske fantaster, også, rett og slett, har satt seg noe i huet, er temmelig enøyde, på dop og i fylla, gir seg i kast med kvisten og henger seg i den og har sære meninger som få, dette er til å få forstand av, for de er ekstrempolitiske bare for å gjøre seg interessante, i den ene eller den andre retning, dette funker sikkert, tenker de, da vet man hvor man har meg, dette får meg på rett kjøl, der en politisk ideologi gir meg bein å stå på, bein å gå på, noe jeg kan snakke om til enhver tid, gnåle på, for da blir damene så kåte, en skikkelig rett-troende! En mann med konsekvens!
Jeg ser syndromet, man kan ikke diskutere politikk med dem, da blir de skikkelig fisefine og liksom myndige, vet det meste, nei, slikt styrer man unna, og legger ikke opp til konfrontasjoner her nei, tar dette fullstendig med ro, da går lufta ut av ballongen, kvinnelige troll, det samme, nei, her er det mulig å gå opp en fornuftig vei, begynner man å tro, drive terapi ved å snakke om helt vanlige ting, paranoid-politiske synspunkter får man bare bære over med, blir de for masete, får man bare gå, jeg skal i møte og slikt, videre i denne formen man er i da går det rolig for seg, man aner at disse vil brenne seg ut, og komme til fornuft eller dø, man kan ikke bruke all verdens tid på dem.

No comments: