Sunday, March 13, 2011

ting

Ting og tang, både tang og andre ting, en ting, gresk ”res”, republikk, respospolita Polska, ta dette vidt. Lang Tung Ting. Lang trang gang, tingen i seg selv, det man kan se, en mann, for eksempel, man ser på avstand, skjelner klær, uniform? Ja politimann, på jobb, ikke trikkekonduktør, ikke militær, ikke Frelsesarmeen, ikke musikkorps, buekorps, en gjenkjennelig politimann, og så står det politi på ryggen, når han går forbi. Ok. Man forholder seg til visse ting ved fyren, i butikk kan ekspeditør ha et skilt på seg, eller du ser på avstand at personen veileder en annen, en kunde, så du veit og kan henvende deg til mennesket etterpå, når det blir ledig, i bar står bartenderen bak baren, et tegn på at det er den du skal spørre om servering.
Unnskyld jobber du her? Nei jeg bare stjeler brennevinsflasker.
Sikkerhet for at du har den for deg som vedkommende utgir seg for, et pass, annen legitimasjon, det kan forfalskes, men er vanskelig, ikke alle gjør det, du kan ha tillit til et pass, rimelig tillit, som til et bankkort, bare papirene er i orden…
Avskjed på grått papir, nei, en som er sagt opp men likevel presenterer seg som at han jobber, har lisensen fortsatt og greier, samfunnets tillit, og ikke.
Det er ting ved han der som gjør meg litt redd, jeg stoler ikke helt på fyren. Aha.

No comments: