Friday, June 26, 2009

Politikersvina

 


Hva er saken. Hvilken sak da, saka er at politikere ikke har interesse, for det meste, de prater bare tull. Hører man på politiske debatter, det være seg om hva som helst nå, er det bare nerdete tale, mellom skolegutter. Fortsetter den slik, blir det lav valgdeltagelse. Dette ondet må tas ved roten.
Hva er det de egentlig sier? Ingenting, rett og slett, det går inn det ene øret og ut det andre. Øre for nye ting, hva beveger seg blant folk, ølprisene?
Nei, hva skal man si, hva er politisk mulig å forandre på, hva er ikke, nei, jeg graderer ikke meg selv på denne måten, rett og slett, vi snakker på forskjellige måter om verden ut fra vårt ståsted, for meg er Jonas Gahr Støre viktigste grunnen til å stemme rød-grønt, for han er dialogisk og spiller en rolle i verden. Formidlende, formildende.
Verden er vår scene, ikke Toten.
I Fredrikstad ordner det seg, for å si det slik, men ikke på Sri Lanka, eller i Kongo, dette er mye viktigere, og vi har folk fra hele verden i Oslo, overalt hele tiden, på Tøyen og på Furuset, dette problemet, integrering på norsk grunn, er den viktigste saka.
Isolasjonistiske tendenser, hevdet av folk i Norge, der man snakker om at innvandrerne utgjør et «problem», er det vi må kjempe mot, Norge er internasjonalt orientert mot Europa og videre, vi lever i finanskrise og ser verden som en helhet, alt må nå løses globalt.
Tenk globalt, handle lokalt, i militærforlegningen på Setermoen, i kommunestyret i Årdal, det er ikke bare lokalt det skjer, når man ser på Union i Skien, som ble nedlagt, og så videre, at Norsk Data ikke ble stor bedrift, nei, Nokia connecting people, man kan ikke se seg blind på sin pengepung, som avisene gjør og klør seg i skrittet.
50 øre mer i timen, som LO forhandler om, slutt, det er helt andre perspektiver som gjelder nå for å få et godt liv.
Posted by Picasa

No comments: