Saturday, March 1, 2008

Orange

 



Det er klare sammenhenger her mellom kristendom og nasjonalisme fra gammelt av, man kan lure på hvorfor, dessuten polsk skjønnhet i kunst, som ses her i denne bakgården, for klassiske polske auksjoner av gamle verker, fra denne som ses navnet av på bildet til ikoner til mange andre, dette er bra.
Kristendommen som kulturell impetus i verden er her hjertelig til stede, og det å analysere seg fram her er viktig og nødvendig, kristendommen er ikke av denne verden, videre er det en annen verden, den skjønne verden, den estetiske verden, der man i Polen synes å skjønne dette bedre enn andre steder.
Evangeliene kan ikke manipulerbare, de er sanne, på sitt vis, men denne verden, den konkrete verdslige er den som virkelig fins, med snekkere og elektrikere og bilvaskerier og så videre, man kan ikke blande dette.
Man kan stille fram et bilde av Jesus med undertekst Ville du kjøpt bruktbil av denne mannen, som humor, for dette er ting som ikke hører sammen, Jesus har ikke noe greie på biler.
Selvfølgelig. Han hadde ikke noe med penger å gjøre, hadde ganske så andre interesserer.
Judas syntes penger var kult.
Nei, dette at «mitt rike er ikke av denne verden», er sublimt så det holder, men det er viktig å holde tunga rett i munnen, i verden, ikke se seg blind på noe som helst, gå på parkeringsplassen og hente bilen og kjøre vekk etter kirka uten å være from i bilen også.
Jesu dart-hall fins ikke, det fins slikt i Norge, men det er komisk, Jesu motorsenter og slikt, til og med God Invest, men det er feil bruk av religion, av kristendom.
Det er noe som viser til noe annet, til skjønnhet, til evig liv.
Her vi er nå, i verden slik den er nå, må vi slite og streve.
Posted by Picasa

No comments: