Thursday, January 29, 2009

Snever samfunnsdebatt

Når man ser norske aviser ta for seg Norges tilstand, i forbindelse med storingsvalget til høsten, driver valgkamp fra tastaturet og prater om norske lokale størrelser som Siv Jensen, er det meg på hjertet å se verden i stort.
Verden er annerledes enn dette, og det å opplyse om dette er vel mer medias oppgave, at det skjer interessante ting utafor det norske hønsehus.
Vi er del av en verdensvirkelighet for øyeblikket, og av og til tar man høyde for dette i norske media, men så kommer knoterne og prater om Siv Jensen for og mot, alt er ved det gamle. Slutt!
At Se & Hør har opplagstall betyr ikke at de skriver om fornuftige ting, for folk leser muligens denne blekka på fritida, på tannlegekontoret og slikt, men det er helt andre ting som er bestemmende for hva folk skal stemme ved valg, det er samtaler de har med folk de møter.
På internett og slikt, det er der det skjer, for tiden, det var der Obama vant valget i USA, og så videre, den kommunikative virkelighet der folk diskuterer sine synspunkter og får motbør og blir herda til personlige møter med andre.

No comments: