Saturday, December 6, 2008

Krakow åpen by



Hakket før man ser verdien av denne byen, av dette landet, i småting og større greier nå, det dreier seg om en fisefin by som ikke ser noe annet enn sin egen navle. Vel er de ute og reiser, og kommer tilbake og forteller, men det forefinnes ingen nye visjoner, de har bare reist, forteller om dette på en måte som de observerer hvem som helst med, de bare sier at folk er dumme overalt. (Bortsett fra i Krakow), folk her har ikke evnen til å lære.
Men dermed kan man ta dem, skikkelig, for man kan oppføre seg på måter de ikke forstår, være annerledes fra dag til dag, for eksempel, stille i dress på en åpning på en kunstutstilling, forberede seg grundig, jeg minnes Johan Borgens roman «Vi har ham nå», nei, de tror de vet hvor de har deg, men merkelig at de ikke skjønner forandring, byen er statisk, estetisk korrekt, uten moral.
Jeg ser de virrer rundt med store mapper med kunst, malerier, i Oslo virrer folk rundt med musikkinstrumenter, gitarer, det er en forskjell, for spøk vil jeg en gang kle av dette, det vil bli vidunderlig, se keiserens nye klær i dette, at et maleri som ikke kan snakke til meg, ikke har noen verdi, rett og slett, dette er bare flinkt.
Så kan man gå bak dette og se i flukt, at folk forstår litt, og man kan snakke.

No comments: