Wednesday, December 3, 2008

Den polske politiske diskurs

Ok, det begynner å demre til slutt, hva dette dreier seg om. Øl. Jeg kan si det på den måten, den politiske samtalen foregår rundt øl. Piwo. Vodka. Og videre er det kaffe på dagen, gjerne med wodka. Jentene drikker te. Deltar, her i Krakow, hva er det man lurer på, gass, det er tematikken, gass fra Russland, det inngir frykten, for at Russland skal stenge gasskranene, det er den polske virkeligheten. Bare. Man snakker omtrent ikke om annet.
Videre snakker man om skole, ikke om landbruk, for det får andre ta seg av, det har folk spesielt her i Krakow ikke greie på.
Hm, videre diskuteres jo en del ting og tang, det er nokså rondo amoroso når man ser på diskusjoner fra parlamentet, man er mer opptatt av at man selv er i parlamentet enn hva slags saker det er, vi har litt greie på Krakow, en smule, for gøy er det opp til enhver å sette seg inn i de forskjellige regionene, Donald Tusk, statsminister, sier at Polen ikke vil låne seg ut av den økonomiske krisen, likeledes som Angela Merkel i Tyskland, har man ikke penger så har man ikke penger.

No comments: