Sunday, August 24, 2008

Standard

På Politiker'n pub i Oslo ser vi verden mer enhetlig, der det er bilder på veggene av berømte statsledere fra Stalin til Gorbatsjov og Kennedy og Margaret Thatcher, for å ta et knippe, fra den nære virkelighet, her er meny og det snakkes om ManU dessuten ligger LO Folkets Hus like ved.
Rimelig folkelig her, videre er dette Youngstorget med Arbeiderpartiet og Venstre med kontorer og videre står vi her rolig, som ei påla.
Stikk fingern i jorda og finn ut hvor du er, stående norsk uttrykk, det å jorde seg, med beina på jorda er alltid ikke dumt, for å se på dette stedet er det en pub.
Med uteservering og matservering, her møtes en del folk, av den gamle skole, ved LO-huset og det er merkelig hvor forskjellig klientellet er på de forskjellige pubene i byen, her kan man både drikke og spise, det er som Dovrestua og slikt, men det er jeg som er her, det er det.
Pryd. Det er søndag og hvor er Mikhail Saashkivili nå, hvor er Jordans statsleder, hvor ligger Einar Gerhardsen begravd, hvordan står det til med det norske sosialdemokratiet, hva mener Willoch om Sør-Ossetia, verdens fokus er flytta fra Israel til Kaukasus, for hvor lenge, det gjenstår å se.
Gnisninger mellom USA og Russland om maktsfærer, ser det ut til, noe eksploderte, rett og slett, og amerikanske politikk gir seg inn på dette, ble forandret, Barack Obama valgte Joe Biden som visepresidentkandidat, mye på grunn av hans gode relasjoner med Georgia, ser det ut til, i tillegg er han et oratorisk talent, kvikk i replikken, folkelig, bedre enn Obama på det området, har arbeiderklassebakgrunn og kredd.
Så, dette bildekket som visstnok ble flatt og utløste krigen i Ossetia, er nå legende, men det var press fra begge sider, i dette herjede Kaukasus.
Stress her, på kontoret, bare to på jobb ser det ut til, med godt vær, tidlig på dagen, jeg får ikke bestilt, foreløpig, må bare forholde meg til det, her er mat, næringsvei, for folk, som overalt på denne jord.
Jeg ser inn i verden og titter til Kosovo, til Iran, et tempel åpner seg, Taj Mahal, og Thailand og Grønland, verden har mange enheter, se det.
Verdens fokus er mangslungent, her er et primært problem at det ikke er nok folk på jobb her, servitørene er stressa, ikke bra.
Men ikke viktig, ikke stort problem, bare at jeg er vant til å sitte i fred på kafé etter å ha bestilt. Dyrt er det også her.

No comments: