Wednesday, August 20, 2008

Pass opp for ulvene




De russiske bjørner og den gule fare er i fokus for tiden, i forbindelse med OL og Georgia og rakettskjold i Polen og Tsjekkia, Condoleeza Rice kommer i kveld, for å undertegne, skjold i Polen for å beskytte NATO mot Iran, Og Nord-Korea. Det er forsvarsverk, men russerne liker ikke dette, sier de føler seg truet.
Hm. Vanskelig problem, og gemyttene er litt i kok, her og der, Medvedev i Russland opptrer som sterk, tillike John McCain i USA, Vietnam-veteran, vi ser noe her som ikke stemmer.
Iran, hva sier de, nei, Iran blir mer tydelig på denne måten, sør for det Kaspiske Hav, ned til et verdenshav, den persiske gulf, vi tror at noen må ta affære her, for dette er krøll.
Hm. Jeg tror mest at man må utvide perspektivet her, til å gjelde mer enn USA og Russland, nesten Sovjet, i nyhetene, gamle tanter opplever dette som om det var i går, altså før 1989, de ruster på begge sider, de vil ha Georgia med i NATO og greier og greier, man lurer på om disse gutta faktisk trenger fiender, det er merkelig å bivåne.
USA liker ikke Iran, hva er Russlands forhold til Iran, det skal vi kikke på, rett og slett, ikke lett å få ut info på dette fra nett, uten videre, sikkert.

No comments: