Monday, August 3, 2009

Polsk mentalitet

 


Klimaet i Polen er passivt. De liker det, være passivt ventende. Til noen gjør noe feil, da slår de til. Forebyggende kriminalitetsarbeid vet de neppe hva er, har aldri hørt om, dette å være føre var, mener de er regelrett feil.
Man forventer at alle gjør jobben sin, med den største selvfølgelighet, selvsikkerhet, skal bare ta dem som ikke gjør det, luke ut dritten.
Det er Polen, rimelig ille.
Du får en sjanse til å vise at du kan jobben, kan du den ikke, er det ikke flere sjanser. Vinn eller forsvinn.
Opplæring i jobben, nei, du skal kunne jobben, på en to tre, vi vil ikke ha noe bry med deg. En polakk skal ikke være til bry i samfunnet, ikke til bry for noen som helst, da er man god polakk.
Det har vært perioder i historien der polakker ikke har fått lov til å være polakker, da har de sabotert, kollektivt, flirt. Under kommunismen var produktiviteten i Polen lavest i Europa, nesten i verden.
Nå fungerer det på et vis, på gammelt vis, natbutikken her i området, for nærmiljøet, rimelig stor, 24 timers butikk, ble renovert, pusset opp, omdannet, restaurert, på rekordtid.
Polakkene kan hvis de vil.
Jeg har sett arbeid her bli utført med liv og lyst, i arbeidslag som legger ny brostein i gatene i gamlebyen, viktig dette, for faen, liksom, for turistene, da blir det mer penger i kassa, uten tvil, ut fra et sentralt direktiv, arbeidet gjøres grundig og effektivt, stor plan for å modernisere hele Gamlebyen, da blir det så fint så!
Et utstillingsvindu for polsk myndighet og ære.
Nei, polakkene er opptatt av ære, fins det æresdrap i Polen, veit ikke, det skal man ikke se bort fra.
Posted by Picasa

No comments: