Sunday, July 4, 2010

Fotball VM



Fotball-VM
En ny tid. Nå søndag, da semifinalene er klare, er det meg på hjertet å se VM som en helhet, der nye kvaliteter vinner. Nederland er det førende laget, det bør studeres nærmere, de vinner hele tiden og måten de kom til VM på var jo eksemplarisk og slo Norge uten noe videre 1-0 på Ullevål og slikt. Ikke bryskt, de bare vinner, lager ikke show lenger, ego-spillere som van Basten og slike og Gullit, er nå fullstendig ut.
”yndlinger”, nei, det dreier seg om å vinne. Nederland har et superhomogent lag med blikk. Måten de knuste Brasil på nærmer seg det geniale.
Hm, jeg er inspirert av dette der det ikke fins tradisjonelle goal-gettere lenger, Klose er ikke god, osv, bare dårlige lag scorer han på, osv, dessuten er det laget som spiller, ikke primadonnaen, som Messi, som nådde sitt inkompetanse-nivå nå, skjøt i hytt og pine, skulle avgjøre ”selv”, på egne ferdigheter, liksom, huff. Desperat, tilliten sprakk i Argentina.
Så ikke i Nederland, som er et intelligent rolig lag med mening, det er virkelig ikke bare Sneijder og Robben, det er Kuyt, til og med van Persie, som gjør mye feil, som frimann i Nederland må han passes på hele tida, osv. Og der er van Bommel og van Bronckhorst og alle, noen ganger kan jeg kalle Nederland for team Heitinga. John.
Nederland har enere overalt i Europa, Heitinga på Everton, Robben Bayern München, Sneijder Inter, van Persie Arsenal, og så videre, Robben og Sneijder fra Real Madrid, anonyme spillere uten stjernenykker som vinner.
Og så kan man fortelle sosietetsnytt fra Nederland, hvis det har interesse, med kaptein van Bronckhorst nå på Feyenoord, 35 år gammel.

No comments: