Saturday, July 31, 2010

Den polske kommersialismen



Njet, dette er interessant, for hva er kommersialisme, var Sovjet et ikke-kommersielt land, hva vil dette eventuelt si, jeg var på en ikke-kommersiell pølsebu i Øst-Berlin i 1990, nydelig. Nå er det nå slik at ingen kan påstå at jeg er kommersiell, i den forstand at jeg setter penger foran noe annet noen gang.
Et kommersielt produkt, er VG det? Er Champions league det? Premier league i England? Tja, ingen er helkommersielle, det er ikke mulig.
Det er ikke mulig å bare jobbe for å få fatt i penger, da går det dårlig, da blir man blind. Man må også ha en idé om hva man eventuelt skal bruke disse penga til.
Musikere som tar ”kommersielle jobber” slik at de kan jobbe seriøst resten av tida, for eksempel, teatrene som kjører sikre publikumssuksesser for å få råd til nye eksperimentelle ting, børs og katedral, som forlegger Henrik Groth i Gyldendal coina som saying i Norge.
Nirvana. Man må gi keiseren det som keiserens er, Gud det som Guds er, tja, jeg setter meg selv fram her, faktisk og tror det holder, det dreier seg ikke å om ikke tjene penger, heller ikke det motsatte, menneskeligheten rår i alle forhold.
Når jeg her nå observerte en hendelse i Krakow nå som jeg anså som gull verd, en elvebåt som ikke ville kjøre før den var full, for hva var da vitsen, stress og mas for å få fylt båten, ellers ett fett.
Da er det sannsynlig at skipperen selv har prosenter av salget.
Ukritisk satsning på bare penger. Men hvordan blir stemningen, og det hadde også vært bedre å kjøre til tida, på lang sikt, det hadde skapt mer fornøyde kunder.
Men skipperen syntes å skulle ha penger i kassa nå med en gang, antagelig hans siste tur for dagen, lørdag, før helg, fri, til forlystelser og diverse dritt.
Ja, dette er skismaet i Polen, de som tenker penger mot de som tenker Gud, PO og PiS, PiS er moralsk-religiøse med tro på åndelige perverterte verdier, PO tenker bare penger.
For å karikere.
PO har statsmakta nå og skal gjøre Polen til et velstående land, på vanlig kapitalistisk manér, bli en del av Europa og EU.
Fritt fram for investorer og privat næringsliv, uten moral. Spenn!
De har vært i store korrupsjonsskandaler, har kontakt med rikfolk som viste seg å være skurker.
Denne frikoblingen mellom verdslig og åndelig sfære, som er Polen, som er dårlig sak, må gjøres noe med

No comments: