Saturday, November 14, 2009

Paris

 


Bois de Boulogne, og så videre, Clichy, man nærmer seg denne byen fra periferien, fra flyplasser, i minnet, det er noe der og man kommer til St. Denis, der den første gotiske kirka var, og der var jeg og kikka, for å se denne historien tvert, i minnet flere slike gotiske katedraler i Frankrike og England, de store, i Köln har jeg ikke vært, men i Trondheim og Stavanger og Canterbury, Europa vest, gotikk.
Winchester cathedral, Lincoln, og Chartres og Rheims, videre inn til Notre Dame de Paris, Ile de la Cité, vi siterer ikke foreløpig, går langs elva her som i London og vi er på to sider av elva som i flere europeiske byer som Drammen.
Kåt er jeg ikke, men det er visst alle franskmann, faire l'amour og greier og Hemningway og hvem var ikke her i tidenes morgen for litteraturen og kunsten, ikke musikken så mye, men René Descartes og Ludvig den fjortende og Henrik som sa at Paris er en messe verdt. Ok.
Man kan ta dette over langs, på tvers, snakke om revolusjoner og kommuner og kommunisme og Karl Marx var tysk og flytta til London, som den røde Pimpernell, vi spiser ost på butikk, camembert og snakker med folk på pub og slikker ingen.
Posted by Picasa

No comments: