Wednesday, February 13, 2008

yo

 


For å lage referat av det man så på TV nå, etter hukommelsen, var man ivrige etter å forklare noe som skjedde, i Polen, flere aviser var der og repetitører utpå landjorda, egosentriske redaktører som promoterte sin avis mer enn noe annet, viktig å se.
De forskjellige polske aviser er i motsetning til de norske temmelig refererende, ikke kommenterende, er mitt førsteinntrykk, selv om det er som i USA der «kommentatorer» mener masse rart fra dag til dag og har som jobb å brødfø seg selv og familien.
I Norge har man noen profilerte kommentatorer om utland, Morten Strand om Russland og slaviske forhold, Halvor Elvik om det meste, man har Arne Strand i Dagsavisen, videre fins det en bra sportskommentator, Truls Dæhli i VG.
De to første skriver i Dagbladet og skriver interessant, Arne Strand har interessante meninger, som seg hør og bør i arbeiderbevegelsens avis.
Men en skikkelig god utenrikskommentator har man ikke sett, man minnes Anton Blom fra Bonn, norsk dagsrevy, husker ingenting av hva han sa, Jahn Otto Johansen, og så videre, det fins ingen gode.
Płym do naczym betyr oppvaskmiddel, de nære ting, flytende oppvaskmiddel, og ikke alle i Polen har oppvaskmaskin, for å si det slik, som i Japan der alle er i high tech overalt, har man inntrykk av, termostat i badekaret er standar, jeg ser.
Polen er ikke et moderne teknologisk samfunn, men greit nok. Internett har man, og mobiltelefon, alle.
Posted by Picasa

No comments: